Hračky pre papagáje

robo
Príspevky: 782
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa robo » St 13. Aug 2003, 03:28

[center][b][i]Hračky pre papagáje[/i][/b][/center]

[i]Pod vianočným stromčekom pred rokom nechýbal u nás doma ani balíček pre nášho nového člena domácnosti kakadua Aladára. Dostal krásnu hračku kúpenú v ZOO obchode určenú pre veľké papagáje. Priznám sa, že som dlho váhal pri jej cene (skoro 400,- Sk) - ale nekúpte to keď sú vianoce a ide o vášho miláčika. Na našu radosť sa Aladár o novú hračku z dreva, kože a povrazov začal ihneď zaujímať. Venoval sa jej celý večer a nedala mu pokoj. Zdesení sme ráno zistili, že z hračky zostal visieť iba kovový krúžok na strope klietky. Niežeby ju len odtrhol, on ju úplne zlikvidoval na márne kúsky - drevo na triesky, povrazy na nitky.
Zostali iba ožužlané kúsky kože, s ktorými naďalej zápasil.
Vtedy padlo jasné rozhodnutie, že za takéto hračky sa viac peniaze vyhadzovať nebudú a že niečo podobné (a určite aj lepšie) dokážem urobiť sám. Veď takto by som sa dostal na mizinu. O tom, že papagáj žijúci v klietke potrebuje k svojmu životu aj rozptýlenie netreba ani písať. A takéto hračky (hlavne keď ich budeme obmieňať) mu takúto zábavu určite prinesú.
Prvé pokusy boli trochu cvičné a skúšal som najlepšie kombinácie. Vtedy ma taktiež napadlo urobiť zopár fotografií a podeliť sa s nápadmi a postupom aj s návštevníkmi stránok PARROTCLUBu.[/i]

[b][u]Čo potrebujeme?[/u][/b]

Základom sú samozrejme [b]konáre[/b]. Najlepšie rôzne hrúbky. Tvrdosť drevín voliť podľa toho, koľko chceme aby nám hračka vydržala. Osobne som používal tvrdšie (lieska) aj mäkšie druhy (jabloň). Hlavne aby mal radosť papuch pri ich okusovaní. Moc mäkké drevo zničí pomerne rýchlo, s tvrdými sa zabaví dlhšie, ale môžu ho aj omrzieť keď sa nebudú dať okusovať. Konáre narežeme ([b]pílka[/b]) na rôzne dĺžky (valčeky, kolieska), ktoré poprevŕtavame [b]vŕtačkou[/b]. Niektoré priečne, iné pozdĺžne. Pri vŕtaní je dobre použiť na uchytenie zverák, lebo konáre sa v ruke zle držia a môže prísť ľahko k úrazu (fakt - z vlastnej skúsenosti).
Použijeme vrták o niečo hrubšieho priemeru ako je priemer povrazu, ktorý máme k dispozícii, aby sa nám dal ľahko prevliecť. [b]Povraz[/b] odporúčam používať vyslovene z prírodného materiálu (žiadne umeliny !). Tak toto bol asi najväčší problém, ktorý som mal - zohnať takéto povrazy.
Nerád by som tu robil reklamu, ale verím, že vám to pomôže a ušetrí čas pri behaní po obchodoch. Ideálny výber takýchto povrazov majú v Baumaxe. Keďže v našom meste Baumax nie je, tak som na to prišiel až v Bratislave. Odvtedy som tam kupoval povrazy už viackrát. Predávajú tam rôzne priemery a je možné ich kúpiť na metre. Ideálne sú aj tie najhrubšie a tieto upevniť papagájovi len tak do voliéry na lezenie. Keďže som videl, že Aladára najviac bavilo naťahovať sa s kúskami [b]kože[/b], chcel som ju tam takisto doplniť. To bol ďalší problém.
Musí to byť surová koža, bez farbenia a napúšťania. Riešenie som našiel u obuvníka, ktorý opravuje obuv. Takéto kože mal a keď som ho poprosil o kúsok a vysvetlil na čo to potrebujem, rád mi takúto kožu dal. Boli to odrezky, ktoré by aj tak už nevyužil. Z kože vystrihneme rôzne tvary a tieto v strede narežeme aby sa dali navliekať. Na vrch hračky (kvôli upevneniu ku klietke) sa hodia malé karabínky, ale postačia aj veľké krúžky na kľúče. A to by nám zatiaľ stačilo.
Aj keď sa dá zakomponovať veľa ďalších vecí (napríklad kokosový orech), myslím, že s týmto si pre začiatok vystačíme.

[center][img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image002.jpg[/img]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image004.jpg[/img][/center]

[b][u]Ako na to ?[/u][/b]

Teraz sa stačí obklopiť pripravenými kúskami "stavebnice" a začať skladať, navliekať a viazať uzlíky. Je to celkom zábavné.
Určite to bude baviť hlavne deti. My sme doma celá rodinka vymýšľali rôzne kombinácie. Na vtáči strom sme vyrobili dokonca povrazový rebrík.

Je dobré robiť uzlíky častejšie a nenavliecť všetko naraz ako korálky na špagát,
ale oddeliť jednotlivé časti medzerami. Papagáj ich tak ľahšie uchopí a vyberie si
pre neho ten najzábavnejší diel.
[center][img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image006.jpg[/img][/center]

[b]Ukážka niektorých výtvorov[/b]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image008.jpg[/img]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image010.jpg[/img]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image012.jpg[/img]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image014.jpg[/img]

[img]http://www.parrotclub.sk/part/img/image016.jpg[/img]

[b][u]Čo dodať ? [/u][/b]

Naša Lilli sa vie na týchto hračkách vyblbnúť každý deň. Pravidelne na nich visí dole hlavou a hryzie, lezie, okusuje a hojdá sa

Počítajte aj s tým, že zo začiatku sa môže váš papuch novej veci v klietke báť. Treba mu nechať čas, aby si zvykol.

Najvhodnejšie je zo začiatku vyrobiť závesné hračky malé a jednoduché, aby ho neľakali. Časom uvidíte, čo si ten váš maznák najviac obľúbi a nové hračky mu prispôsobite. Najlepšie na takejto domácej tvorbe je okrem fajn relaxu vedomie, že takéto hračky sú z čiste prírodných materiálov a že mu nemôžu uškodiť. A samozrejme aj finančné hľadisko = sú prakticky "za babku".

Snáď som vás aspoň niečim inšpiroval a privítam vaše komentáre a samozrejme nápady.

Želám veľa zábavy pri vašich dielkach.

Robo

PS kompletný návod je zverejnený aj v príbehoch na hlavných stránkach: [URL=http://www.parrotclub.sk/part/artikel.php?id=26]AKO NA TO?![/URL]

[size=9px][color=red][i]- Modifikované užívateľom Coala dňa 19.03.2007, 16:27 -[/i][/color][/size]
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » St 13. Aug 2003, 10:11

Je to fakt dobrý nápad si vyrobiť doma hračku pre papagája. U nás v obchode nie je dostať nič, okrem tých umelohmotných, ktoré sú pre väčšie papagáje nanič.
Budem musieť tiež vyrobiť hračky podľa tvojho super návodu.

Zdravím všetkých Eviku:)

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » St 13. Aug 2003, 12:44

Hlavně na těch z obchodu je především několik naprosto nevhodných karabinek a kovových oček :kill: , které papoušek bez problémů rozebere.

Robo díky za inspiraci. Tyhle sestavy jsou naprosto úžasný a chápu, že se Lilli neomrzí.

Petra

BBcode:
Hide post links
Show post links

jitka
Príspevky: 1209
Člen od: Ut 3. Dec 2002, 08:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa jitka » St 13. Aug 2003, 13:16

Jedním slovem super.Dík za inspiraci,myslím,že synovec truhlář si teď se mnou užije.
Čauky Jitka:)
[i]Lepší vtipný blázen, než hloupý mudrc.
W.Shakespeare[/i]

:68:

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » St 13. Aug 2003, 13:27

Hi Iv,
mozno by sa dalo, aby si aj ty sem hodila nieco z toho katalogu.......ked uz som ti ho doniesla:-)
Boli tam podla mna velmi dobre napady......ja bohuzial nemam moznost (z techn. stranky) hodit to sem:-(

bye

BBcode:
Hide post links
Show post links

Užívateľov profilový obrázok
coala
Príspevky: 5296
Člen od: Po 29. Júl 2002, 12:53

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa coala » St 13. Aug 2003, 13:32

[quote][b]Miri napísala: [/b][hr]mozno by sa dalo, aby si aj ty sem hodila nieco z toho katalogu.......ked uz som ti ho doniesla[/quote]

až bude viacej času zlato, to treba skenovať atď... s tým je dosť veľa roboty
ale budem sa snažiť :10:
Nie som bezcitná, dokážem predstierať.

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » St 13. Aug 2003, 21:04

super, super, super

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Št 14. Aug 2003, 12:45

Robo super clanek. Dovolil bych si poprosit o moznost jeho uverejneni i u mne na amazonii, myslim ze by to mohlo inspirovat dost lidi :-)

Cau Jirka

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Pi 15. Aug 2003, 10:08

Robo
Mas pravdu zbytocne je kupovat nove drahe hracky, u nas su tiez drahe a hlavne su take jednoduche, ze ozaj je najlepsie si ich spravit sam aj taky technicky antitalent ako ja to zvladne a bez urazu!
Odporucam kazdemu ak ma co len trocha moznosti aby si spravil hracky pre svojho krpca sam....len aby to bolo spravne drevo a nezavadna snura!
Majte sa

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » Po 25. Aug 2003, 16:25

Čau Robo,

neber to, že jsem kverulant, spíš jsem náhodou padla na informace o kterých jsem neměla tušení.

Začala jsem shánět kůže na nové hračky podle tvého mustru, zavolala jsem teda kámošce, která dřív studovala na brašnáře jestli nemá nějaké zbytečky. Řekla mně, že sice jo, ale že si vůbec není jistá, jestli by z toho Pepovi něco nemohlo být, protože surová kůže, to jsou dnes jen hračky pro psy co se prodávají ve zverimexech (říká se tomu taky bůvolí kůže).

Normální kůže (to co se stáhne ze zvířete) se prý nejdřív naloží do soli (to jsou doufám ty zvířecí hračky) a nebo nově do louhů, pak se seřezává od tuků a dělá se z ní úseň (to je to, čemu se lidově říká kůže). Úseň se pak \"činí\" = napouští různýma svinstvama jako brom, chlor, barvy laky a kde co ještě, tím pak vzniká ten materiál co se používá na boty, kabelky a tak. Ať už hladký nebo chlupatý (nubuk). Úplně stejně se dělají prý koženky akorát se činí papír nebo textil a když to člověk nerozřízne, tak kolikrát nepozná jestli je to kůže nebo koženka. Prostě ani ta béžová kůže co z ní instalatéři mají brašny není surová kůže.

Ve slušnějších zverimexech se dají sehnat cáry surové kůže a nebo se dá použít nějakterá hračka z tohoto materiálu (zkoušela jsem takové střední uzly) a aby se s tím dalo pracovat, stačí to na pár hodin ponořit do vody a pak se to dá i stříhat nůžkama. Po uschnutí to zase ztvrdne do toho tvaru co tomu dáte.

Takže tvorbě a bezpečnosti našich pipáčků zdar!

Petra

BBcode:
Hide post links
Show post links

robo
Príspevky: 782
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa robo » Ut 26. Aug 2003, 08:49

Ahoj Petro a všetci ostatní !

Ďakujem za informácie. To som nevedel. Lilli sa doteraz nič nestalo, takže
to snáď bola surová koža - alebo aspoň nie s tými svinstvami. Vyslovene som si takúto pýtal od toho starého dedka, čo má u nás výrobu obuvi (fungoval ešte za komančov). Vyrába tam dlhé roky tzv. kristusky. Aj som mu vysvetloval načo to potrebujem. Dokonca ju tam ani nemal a doniesol mi ju z domu až na druhý deň.
Ale ešte raz Ď. za upozornenie - dám si na to pozor a určite aj všetci
ostatní.

Bože, čo zostalo na tomto svete ešte nezávadné ?????????

S pozdravom Robo
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Ut 26. Aug 2003, 23:08

Ciao Robo, je to super aj my uz vyrabame. Lenze ten nas papuch je tak konzervativny, ze ked sa mu v klietke zjavi nejaky vacsi kus dreva, je z toho cely \"hotovy\". Davali sme mu cele konare, ale mal z toho riadny stres. Tak mu teraz vrtam vzdy dve diery do kuska dreva a zatial ho to drzi. Len treba makke drevo ako smrek a pod. Ak je to bukove, kasle na to a je po zabave. Tiez sme velmi rychlo prisli na to, ze hracky z obchodu su na bankrot. Najviac ma sokoval fakt, ze vzdy ked moja zena kupila hracku s tym, ze v obchode to maju papagaje v klietke a predavacka aj vyrobca tvrdia, ako dlho to vydrzi, nas to zosrotoval vzdy na posedenie. Asi mu budem musiet dorazne vysvetlit, ze hracku moze obhryzat len nepriamo umerne k vyske jej ceny a vycapit do klietky s hrackou vzdy aj blocek!

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » St 27. Aug 2003, 13:42

Tak právě jsem Pepovi dodělala hračenky. V pracovní kleci má jen takovej jednošpagy, ale dom jsem udělala to věšací s dvěma koncama. Už to prubnul-úspěch. Jen ho prudí, že to ubýhá pod nohama a nemůže se tomu teda řádně pomstít:D No prostě se musím veřejně pochválit.

Jinak s těma činěnýma kůžema bych taky nepanikařla. Pepovi na připevňování hraček už rok používám tkaničky z jachtařských bod a ty musí být napuštěny pěkným svinstvem, když jsou dělaný i na slanou vodu a neztvrdnou a nikdy se netvářil, že by mu to nějak vadilo. Kdyby trávil hodiny denně tím, že by ty kůže žužlal, pak by mu z toho možná mohlo něco být, ale takhle spíš ne. To je jak se vším, např. vrba se taky k okusu používá normálně a už existuje jeden případ otravy, jenže to prý byl papouch, který ji ožíral fakt v abnormálním množství a ničeho jinýho si nevšímal. Prostě to chce všeho s mírou a je to OK.

Petra

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » St 27. Aug 2003, 15:49

Ahoj Robo.
Perfektná vec. Ale nato treba mať aj čas urobiť to. Ako dlho to trvalo tebe? A koľko si ic už urobil? Ešte to papagája neomrzelo?

BBcode:
Hide post links
Show post links

robo
Príspevky: 782
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa robo » St 27. Aug 2003, 22:10

Ahojte !
Tiež to nieje so mnou také ružové ako sa možno po tomto príspevku zdá. Len na ten som sa chystal skoro 3 mesiace:p.
No a výroba tých hračiek mi trvala ešte dlhšie. Pochvala Petre, že to zvládla tak rýchlo - klobúk dolu. :44: Najskôr som si zháňal pomaly veci a až potom to skompletoval. Napríklad koliečok, tyčiek atď. som (keď som už bol rozbehnutý) narezal a prevŕtal za igelitku. Teraz je také navlečenie na špagát ozaj už len chíľka. Ale aj to mi trvá. Lilli si v klietke žužle jeden zbytok hračky už 2 mesiace a ja sa neviem nakopať do zadku aby som jej to vymenil.:57:
Inak, vôbec ju to neomrzelo. Je taká hravá, že na nich stvára poriadne kúsky. Zavesí sa na hračku dole hlavou, pritom sa hojdá - máva krídlami a okusuje uzlíky na spodku špagátu. Je do toho taká zažratá a hlavne pojašená, že už odtiaľ neraz spadla dole.:10: Našťastie sa jej zatiaľ nič nestalo, vylezie späť a bojuje ďalej.
Väčších hračiek sa samozrejme zo začiatku bojí. Trvá chvíľku kým si zvykne.
Takže držím palce všetkým kutilom. (Je super, že prvá sa do toho pustila kočka ;))
Robo
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » Št 28. Aug 2003, 10:54

Robo, mě jsi k výrobě hraček taky nakop až tímto příspěvkem. Pak jsem se k tomu křídlila několik dní :110:(=zbytečně dlouho). Uříznutí větve v parku a udělání koleček trvalo asi 20min, navíc z bezu jdou vyšťouchnout středy velmi lehce, takže se musí vrtat jen špalíky. Kůže se namáčela sama. Jediné co mě zdržovalo, byla výroba vhodné tloušťky špagátu. Splýtala jsem copánky ze starého 16mm lýkokonopného lana, které Pepu už nebaví a které jsem nejdřív rozpletla na pramínky. Ale i s tím trvaly 4 hračky něco přes hodinku. Hlavně je dobré si omotat začátek špagátu izolepou a udělat tak špičku, pak už to jde ráz na ráz. :32:

Udělala jsem 3 jednošpagátové a jednu s vahadýlkem (obrácený Y). Za včerejšek si s nima hrál Pepa 4x a nevidím zrovna celou klec, ale ta hračenka se už půl hodiny hejbá, takže ho zjevně hodně baví.:30:

Jo a z těch 2 kožených uzlů mě zbyl jeden, tak jsem rozvázala jeden konec, rozstříhala ho na tenké proužky a vznikla z toho úžasná chobotnice, která Pepu taky bere. Vřele doporučuju.

Petra :17:

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Št 28. Aug 2003, 14:29

ja mam nekdy pocit, ze ty papouchove nejak vedi s cim si panicek \"hral\" a co je tedy logicky zabavnejsi nez to co je jen koupene :)

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Št 11. Sep 2003, 16:12

Ahojte.Vím, že toto téma už tu bylo probíráno a celkem bez úspěchu. Protože už je to delší dobu a někdo z vás už může mít víc vědomostí, než tehdy, tak se vás tedy ptám: Nevíte někdo jaké barvy se používají na barvení dřevěných hraček pro papoušky?? Zkoušel jsem to potravinářskými barvami. Vypadalo to dobře, má to však dost zásadní nevýhodu, že když to papoušek začne žužlat, tak se barva uvolňuje a dost pouští.
Ptal jsem se lidí fundovaných, čím se barví dětské hračky a prý se používají akrylátové vodou ředitelné barvy. Ovšem u těch vám nikdo nezaručí, že nejsou papouškům škodlivé.
Jestli tedy někdo víte jaké barvy použít, tak se pochlubte.
Mějte se fajn:D

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » Št 11. Sep 2003, 17:19

Kdysi jsem četla radu, zeptat se v obchodě pro včelaře. Prý pro včely na úly je taky nějaká speciální barva, aby nepochcípaly. (Co je jim to ale chudinkám platný, když každej hnojí :( )

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Št 11. Sep 2003, 18:43

Hm, ja bych se na barvy radeji vykaslal. Papousi to stejne zlikviduji i ve stavu prirodnim.
Dalsi varianta je zkusit prirodni barviva, tradicni slupky od cibule pro ziskani hnede barvy, sytejsi hnedou az cernou da orech (listi, kura), zlutou da kurkuma (koreni, bezne k mani v obchodech) nebo svetlice barvirska (plody teto pichlave kytky nejsou nic jineho nez kardi, muzete si to zasit zjara na zahradce), zelenou da treba spenat nebo trava (u travy bych byl opatrny, nektere druhy travin jsou jedovate), ruzovou az fialovou podle koncentrace plody bezu, boruvky, ostruziny. Kousky dreva obarvite stejne jako velikonocni vajicka nebo latku v horke lazni, pridani trochy octa ponekud stabilizuje barvu.. Sice to nebudou jasave barvy jako ruznobarevne coudiky ze Stalinovych zavodu (pro neznale: ted se to jmenuje Chemopetrol Litvinov), ale zato to papouskovi nic neudela.

Cau Jirka

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » Št 11. Sep 2003, 19:08

@Jirka
Jasně, ty možnosti, které jsi vypsal znám(ne všechny), ale znáš to,něco ti nedá spát a chceš tomu přijít na kloub. No a mě by zajímalo, co používají za barvy a nebo jestli jim je to jedno, hlavně že se ty hračky prodávaj. Na burze v Kladně ty hračky měly jasnou barvu a mě by zajímalo, co to bylo zač. Asi se to nedozvím. Měj se fajn:D

BBcode:
Hide post links
Show post links

robo
Príspevky: 782
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa robo » Št 11. Sep 2003, 23:02

Nevyznám sa v tom, ale kamarát kupoval farby na detskú postielku. A táto bola vraj úplne neškodná, keď ju dieťa okusuje. Kupoval to v obchode a tam mu ju poradili. Bola však dosť drahá (nadával na cenu). Aká to je však neviem. Skúsim zistiť po obchodoch.
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

petra
Príspevky: 2244
Člen od: Št 31. Júl 2003, 12:12

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa petra » Pi 12. Sep 2003, 15:27

Pavle: řekla bych že to byl polyuretan nebo něco vodou ředitelného. :[ , nemyslím, že si s tím lámou hlavu (někteří), vždyť někdy jsou v tom i ty lakovaný kůže. Ale v některých \"noblesnějších\" zverimexech jsem si všimla, že nabízejí taky jen hračky z přírodních materiálů. Jenže nevim jestli je to jejich dobrá snaha nebo nedostatek levných dodavatelů, jsem v tomto skeptik.

Robo: možná máš s barvou na dětskou postýlku pravdu, ale taky je možné, že to je jako se vším, co savcům nevadí, to ptákům může a hodně. :23: . ono je to spíš tím, že veterina nehosp. zvířat je dost mladá a asi se tím ještě nikdo nezabýval.

Já jsem momentálně pro přírodní hračky. Původně jsem myslela, že Pepu ty barevný baví víc, ale když to porovnám s těma co jsem mu vyrobila, tak si myslím, že jde spíš o tu podstatu. co ho zabaví?

BBcode:
Hide post links
Show post links

robo
Príspevky: 782
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa robo » So 13. Sep 2003, 21:40

Ahoj Petro !
Ja s tebou úplne súhlasím. Taktiež používam iba prírodné materiály a nenapadlo ma to farbiť. Rovnako súhlasím s tým, že tá farba môže byť papuchom škodlivá.
A možno je to skôr obchodný ťah na kupujúceho (teda na nás ľudí, ktorý si myslia, že to pekné farebné sa páči nám a tak sa bude aj nášmu papagájovi).

Môj známy z Olomouca hovorieva: Keď niečo funguje a je OK - \"Nic nevylepšovat !!!\"
Ahoj Robo
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Hračky pre papagáje

Príspevokod užívateľa lola » So 8. Nov 2003, 08:45

[u]Já si myslím že hračky pro papoušky jsou důležité[/u]
Já taky mám hračky ikdyž mám Papoušky chovné,zatím z mé skušenosti moc chovatelé nemají v chovu žádné hračky

BBcode:
Hide post links
Show post links


Návrat na "Archív"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný