forpus coelestis

diamond
Člen od: Št 15. Jan 2009, 22:18

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Št 4. Feb 2010, 20:20

samicka lutino,ktoru sme boli kupit az pri velkom londyne,podstupila skracovanie spodnej casti zobacika,kedze u predchadzajucich majitelov to trosku zanedbali.dnes sme videli ako modry samcek krmi ju aj druhu mladu samicku.znova sme mali navstevu a vobec sa nenechali rusit cudzimi ludmi a krmili sa naspodku klietky.neskor sa krmili uz len lutino s modrym.pred 4 dnami som im primontoval budku do montany a samicka sa tam uz udomacnila.doteraz sa preberali a harmonizovali,ale este sa nekrmili.chcel som to nahrat a vlozit sem video,odlozim to vsak na neskor,kedze ich nechcem rusit.
[b]never eat yellow snow[/b]

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » So 6. Feb 2010, 22:48

prave som sa otocil dozadu smerom ku klietke,lebo nieco tam ustavicne vrzgalo.hned na bidle kusok odo mna si hopkal modry samcek na lutino samicke.vcera bola stale v budke,ked som chcel spravit video ako ju samcek krmi,vzdy zaliezla.takze som odsledoval ich prve parenie.videl som uz vela papagajov sa parit,ale tieto ma tesia obzvlast.je o nich zname ze nezahniezdia aj cele roky,ak sa im nieco nepaci.aj chovatel v stafforde od ktoreho som bral modreho samceka vravel,ze nie je lahke ich odchovat.uvidime ci nieco z toho bude.

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Ne 7. Feb 2010, 22:12

http://www.youtube.com/watch?v=DF4frgqKB8Q
samicka vzdy zalezie dovnutra,cize dost tazko sa to toci.samcek posedava na konariku,ktory je tam namiesto sustruzeneho bidla a strka hlavu do otvoru.pritom si piska a krmi samicku.vajecna miesanica im velmi chuti.ostatne pary ju velmi nemusia.

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Št 11. Feb 2010, 18:55

samicka dnes stravila v hniezde cely den,vyliezla len na vecer a sedi pri samcekovi.pekne ju chodil krmit ku otvoru.skontroloval som budku,zatial je prazdna.
http://www.youtube.com/watch?v=wznirddNpJU&feature=channel

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Ut 9. Mar 2010, 08:30

dnes som ostal velmi zaskoceny.zelena samicka si hopkala na samcovi.doteraz bolo vsetko ako ma byt.samcek sa s nou paril a teraz toto.bud je to zamaskovany samec,alebo jej jar velmi udrela do hlavy ;)

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Ut 9. Mar 2010, 16:49

nevadí, podstatné, že si rozumejú... ;)

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Ut 9. Mar 2010, 17:19

Třeba hráli honičku "na babu"!

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Ut 9. Mar 2010, 18:31

sledujem ich cely den.musi to byt urcite samicka.nema ziadne modre znaky na kridlach a aj kostrc ma zelenu.jedine modre znaky ma na maske,ako to u druhu coelestis byva.dostali aj alternativnu budku zo susenej tekvice,velkej ako futbalova lopta.v nedelu sme boli v stafforde a nasiel som prekrasne albina.nemali vsak kruzky,tak som ich nekupil.vzdy ma ta show niecim prekvapi.mam novu knizku o forpusoch a spominaju sa tam aj niektore ine druhy malych papagajov.nasiel som tam papagaja,ktory ma zaujal tym ze vyzera ako zmensenina Amazona ochrocephala .vola sa Tui parrot.brotogeris sanctithomae.dalsi maly papagaj na predaj bol psittaculirostris salvadorii. parik rodu Loriculus(hanging parrot) tam bol na predaj.velkostou asi ako forpus.

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Št 7. Okt 2010, 23:58

situacia je ze mame 2 pariky forpusov na slovensku a jeden parik v anglicku.zvysne som musel predat,pretoze tu nemam dost miesta.povodne som aj ten jeden parik chcel poslat na sk,ale akosi sa od nich neviem odtrhnut.presli sme na granulky od pana harrisona a akosi nam zacalo chutit ovocie aj zelenina.len hniezdit sa nam akosi nechce a to sme mali aj budku aj vysusenu tekvicu ze by v nej aj senegalce zahniezdili.parit sa mi paria ,ale stale akosi nic.asi je to pravda ze ten odchov nebude taky lahky a to som kupil overeny parik.

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » St 20. Okt 2010, 21:08

anglicke forpusy stale nic,slovenske uz maju 4 vajicka,tak uvidime co z toho bude.

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » So 8. Jan 2011, 01:34

anglicke forpusy maju novu majitelku.jedna pani zdravotne postihnuta cele dni je doma a ma skusenosti s papagajmi ich dostala na vianoce.predal som ich jej manzelovi,nakolko sa mi skomplikoval ich prevoz na sk.slovenske forpusy mi zahniezdili ale z vajicok nic nebolo,aj to je vsak velky uspech.celkom urcite sa budem snazit rozsirit ich chov doma na sk.nobilisky na sk sa tiez paria,uvidime ci sa im podari rozmnozit populaciu.na leto sa chystam zvacsit chovne priestory.afriku som prestal chovat,agace som predal chovatelovi a mam len 1 par.nedokazal som sa rozlucit s mottle mutaciou skraboskovou a predam ju len tomu kto ju oceni.nemyslim financne ale chovatelsky.na juznu ameriku budem mat 3 vnutorne voliery s vyletmi.ak sa podari tak nejake karminove alebo amboiny pojdu do velkej zahradnej voliery so zaletom.tento rok by som chcel vsetko dat do poriadku aby som uz mohol len sediet a obdivovat.

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » So 8. Jan 2011, 11:55

Säú to veľmi pekné vtáčiky......

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Št 11. Aug 2011, 13:42

tak sa to podarilo.tri mlade forpusy po tolkom cakani.

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Št 11. Aug 2011, 18:28

gratulujem !

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Po 15. Aug 2011, 19:11

:239:

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Po 6. Feb 2012, 21:39

Jsou nadherny ,,diamond,, ja mam take novy prirustky,zatim jsem sehnal 1 par sedokridlych prirodnich a hned po tydnu byla samicka v budce a tohle z toho zatim vyslo,tak at se dari vsem

Obrázok

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Po 6. Feb 2012, 22:11

to je uspech aby tak rychlo zasadli.mne zase sedia zelene.cakam na americke biele a albina.

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Po 6. Feb 2012, 22:18

I mne to zaskocilo jak rychle se do toho dali,jen co budu mit misto a udelany klece pro dalsi,tak si chci poridit modrohrbety,brylaty a zlutolici a vse prirodni formy,ty mutace nejsou spatny,ale nejvic se mi libi prirodni,napr.papousicek zlutolici je uplne nadhernej.

Koukal jsem taky kde je mas v kleci k hnizdeni a popravde vidim to poprve aby mel nekdo papousicky v kleci,koukni na tenhle odkaz,jestli jsi ho jeste nevidel,urcite se tam hodne dozvis

http://www.forpus-klub.cz/

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » Po 6. Feb 2012, 22:48

mal som ich v jednej miestnosti cisto na forpusy ale dochadzalo k potyckam tak sli do boxov 1,5m na dlzku.teraz su pary oddelene a je to omnoho lepsie aj ked som zastanca volieroveho chovu.tu stranku poznam pomahal som ju prekladat do anglictiny ale akosi nemam cas to dokoncit.ja nechcem chovat ine ako coelestis s vynimkou zltolicich nakolko tie su im dost podobne.

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa lola » Po 6. Feb 2012, 23:08

Podle mne papousicci do voliery nejdou,ikdyz kamarad ma papousicku strasne moc a vsechny v bednovych klecich(jen prirodni,neni zastancem mutaci) ted se je chysta od leta dat do jedny voliery asi 20 paru modrohrbetych,pry uz to tak mnel a nenapadali se,ze bylo vse v poradku,tak jsem zvedavej jak mu to bude klapat,snad mu to bude fungovat

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond

forpus coelestis

Príspevokod užívateľa diamond » So 20. Okt 2012, 21:56

lutino a americka biela sedia na vajickach.trvalo vyse roka kym sa okukali v novom prostredi.

BBcode:
Hide post links
Show post links

Návrat na "Galéria užívateľov"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný