papagaje v zoo bratislava

lola

Príspevokod užívateľa lola » Po 15. Jún 2009, 14:18

Minule leto som pofotil zopar papuchov v Bojniciach, ktore som uverejnil tu - ZOO Bojnice.

Tento vikend sme s deckami vybehli do ZOO v BA. Neboli sme ta minimalne 2 roky a po vcerajsej navsteve musim smutne skonstatovat, ze moc sa tam toho za tie 2-3 roky nezmenilo. Neviem kto tuto instituciu financuje a ako v nej nakladaju s prostriedkami, ale podla mojho nazoru ide o najslabsiu zoo v akej som kedy bol.

Co sa tyka papagajov, tak najviac su zastupene andulky a korely. Velkych papagajov zratate na prstoch jednej ruky, z toho vsetky su nepoparene a navyse drzane v zmiesanych volierach - vacsinou s krdlom anduliek. Nasiel som az jedneho Amazonana, ktory obyval volieru s dalsimi cca 20 andulkami. Ara militaris bola sama - bez anduliek. Cacatua sanguinea (naholici) sedel v ubohom stave na dnes voliery. Pletivo na volierach bolo mozno aj povodne, ktore sa pouzilo pred 50 rokmi (ked zoo zakladali), s velmi malym okom, spinave, hrdzave, proste cele zle.

Aby som nevyznel prilis negativne: okrem nenarocnych anduliek a koriel jedine papuchy, ktore na mna posobili spokojnym dojmom bol par Nandayus nenday, ktore mali samostatnu volieru len pre seba. Prikladam zopar fotiek tohoto paru, ktore vzhladom na velkost oka pletiva povazujem za celkom vydarene.

Okrem spomenutych druhov je v BA ZOO vidiet/nevidiet aj zopar roziel, alexandrov, tusim 1 x papagaj kralovsky.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Chudak kakadak...

Obrázok

BBcode:
Hide post links
Show post links

lola

Príspevokod užívateľa lola » Po 15. Jún 2009, 14:26

ten kakadak, az mi je doplacu :(
ked maju nieco zive mohli by sa o to aj postarat!!!

BBcode:
Hide post links
Show post links

robo
Člen od: Ne 4. Aug 2002, 10:06

Príspevokod užívateľa robo » Po 15. Jún 2009, 14:28

Ten naholíčak tam pri tej are trpí už niekoľko rokov. Keď som tam bol pred 4-5 rokmi tak ma to pekne naštvalo a upozorňoval som zriadencov ZOO na nezmysel v takomto držaní. A podotýkal som, že každý tento jedinec žije vo voľnej prírode na inom svetadiely. Zjavne tam pracujú odborníci a myslím, že celá ZOO Bratislava slúži na víkendové výlety rodiniek za BA, ktoré tam zaujímajú hlavne suveníry, bufet, hojdacie a iné automaty, sladkosti ktoré kupujú deckám aby mali pokoj a ukázali akí sú starostlivý rodičia, že deti zoberú na výlet. Totižto tieto "atrakcie" boli centrom tetjo ZOO s množstvom ľudí. A asi tu sa zarába !!! Zvieratá sú tam ako dôvod prečo získať pre tento "zábavný park" financie. A teraz nehovorím iba o nami obľúbených operencoch.
[i]Aby sa jednotlivé živočíšne druhy nerozmnožili nad normál, stvoril Boh človeka - rozumného tvora, ktorý práve v mene zachovania tejto rovnováhy kántri všetko čo okolo seba vidí ![/i]

BBcode:
Hide post links
Show post links

diamond
Člen od: Št 15. Jan 2009, 22:18

Príspevokod užívateľa diamond » Po 15. Jún 2009, 14:51

od ZOO by clovek cakal ze tam stretne odbornikov a o zvierata bude ukazkovo postarane.kazdy druhy chovatel ma niekolkonasobne lepsie podmienky drzania zvierat.nechapem to ked pridem do ZOO chcem vidiet stastne zvierata v dobre vyzerajucom prostredi,vsak to asi kazdy.preco teda pri pohlade na takuto ZOO citim odpor? ten kakadak je ubohy na pohlad.
[b]never eat yellow snow[/b]

BBcode:
Hide post links
Show post links

dutkopavla
Člen od: Št 13. Aug 2015, 12:14

Príspevokod užívateľa dutkopavla » St 4. Nov 2015, 17:47

O zoo v bratislave som sa dozvedel z istych "hodnovernych" zdrojov ktore nebudem
uvadzat ale fakty sú viac ako strašné.
Nebudem všetko uvádzať - ale napriklad to že ary zavreli cez zimu do maštale určenej tušim pre kopytníky - studenej a tmavej s plesnivým zrnom a všetky sa nakazili bakteriou na plucach --- nejaké vzácne vtáky čo mali potom radšej rozpredali ale niečo aj nemôžu -totiž nemaju na to legalne doklady cites a nevedia vydokladovat pôvod--- toto bolo iba 10percent z toho čo viem a radšej ani nebudem dalej pisat lebo tam niekoho zavrú :-)
Je jasne že to vôbec nevedia s operencami a nemajú odborníkov alebo nechcú ci nemozu si ich financne dovolit / čo pochybujem/ a peniaze sa niekam sa prepadávajú/ aj ked majú cerpania z organizácíí ,od mesta, fondov eu,sponzoring firiem ...
[/color][b]

BBcode:
Hide post links
Show post links

Návrat na "Galéria užívateľov"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný