Ahojte,
mam jednu Aru Aranuru a chcem dalsie. byvam v rodinnom dome a v pivnici mam moznost urobit im voliery aj s vyletom do vonkajsich volier.
vnutorne voliery : je to neomietnuta pivnica kde su kvare . mozem tam urobit volieru v rozmeroch 3,5m x 2,1m x 1,8 ...
dlzka x vyska x hlbka.
Neviem ci to mam omietnt alebo nechat tak, alebo to oblozit sdrokartonom a na to dat dlazdice a na zem dlazbu.
Vonkajsia voliera: mam dost velky pozem ok tak neviem aky rozmer urobit podklad tam je trava, a neviem ani aky material pouzit.
vedel by mi niekto pomoct poradit... pripadne na moj mail poslat aj nejake foto ako to mate Vy urobene?
dakujem za pomoc
voliera
voliera
Ja bohuzial este volieru nemam ale tiež sa ju chytam v dohladnej dobe riesit. Co sa tyka vnutornych priestorov asi by som koli lepsiemu cisteniu a tym padom lahsie udrzatelnej hygiene dala dlazdice a dlazbu. Co sa tyka vonkajsej voliery to by aj mna zaujimalo aky rozmer by bol najlepsi skusim to pozriet v niakej veterinarnej literature mozno to tam niekde najdem.
8-)
8-)
BBcode: | |
Hide post links |
voliera
Nasla som nejaké rozmery aj z návodom na stavbu voliery, ale musim to najprv preložiť a angl.,
rozmery pre ary píšu 3 metre šírka. 4,5 dĺžka, 2,5 metra výška cca je to prerátavané zo stôp.
:)
rozmery pre ary píšu 3 metre šírka. 4,5 dĺžka, 2,5 metra výška cca je to prerátavané zo stôp.
:)
Hide post links |
voliera
Ahoj
Jestli vam muzu prispet do debaty,tak jsem zaslechnul od kamarada ze pokud je mozno,volieru omitnout,je to kvuli vapniku,urcite vite ze se dava papouskum vapnik v ruznych podobach,ale nekdo jim dava co je po ruce a pry kdyz muzou na vapnik v podobe omitky,tak je to pry lepsi z toho duvodu nez pak samice klade vajicka,v tu dobu potrebuje spoustu vapniku a v omitce ji je pak dost,kamaradovi se i stavalo ze v klecich bez omitky mel u konkretniho druhu papousku stale uhyn samic po sneseni vajicek a kdyz je prestehoval k omitce tak bylo po problemu.
Na cistotu jsou urcite lepsi dlazdice,ale cistota neni pro papousky vsechno,to bych radeji volil omitku,ma pro ne vetsi prinos nez cistota v podobe dlazdic.
Jestli vam muzu prispet do debaty,tak jsem zaslechnul od kamarada ze pokud je mozno,volieru omitnout,je to kvuli vapniku,urcite vite ze se dava papouskum vapnik v ruznych podobach,ale nekdo jim dava co je po ruce a pry kdyz muzou na vapnik v podobe omitky,tak je to pry lepsi z toho duvodu nez pak samice klade vajicka,v tu dobu potrebuje spoustu vapniku a v omitce ji je pak dost,kamaradovi se i stavalo ze v klecich bez omitky mel u konkretniho druhu papousku stale uhyn samic po sneseni vajicek a kdyz je prestehoval k omitce tak bylo po problemu.
Na cistotu jsou urcite lepsi dlazdice,ale cistota neni pro papousky vsechno,to bych radeji volil omitku,ma pro ne vetsi prinos nez cistota v podobe dlazdic.
Hide post links |
voliera
hmm
myslela som si, že minerály by mali dostávať z minarálnych kameňou. Len treba asi dávať bacha na to aby to aj bola omietka z vapnikom ked som sa dobre docitala na nete tak už sa používajú iné materialy.
Citujem :D : Omietka sa skladá zo spojiva, plniva, prísad a vody. Spojivá môžu byť minerálne (vápno, sadra, cement) alebo organické (živice a disperzie na báze plastov).
myslela som si, že minerály by mali dostávať z minarálnych kameňou. Len treba asi dávať bacha na to aby to aj bola omietka z vapnikom ked som sa dobre docitala na nete tak už sa používajú iné materialy.
Citujem :D : Omietka sa skladá zo spojiva, plniva, prísad a vody. Spojivá môžu byť minerálne (vápno, sadra, cement) alebo organické (živice a disperzie na báze plastov).
Hide post links |
voliera
To je pravda,ale treba spousta starsich chovatelu neda dopustit na rozdrolenou cihlu a omitku,urcite je treba dat normalni omitku a ne nejaky lepidlo z pytle co se dneska pouziva ¨levne a rychle¨
Napriklad nas zako si nejakyho mineralniho kamene,nebo sepiovy kosti ani nvsimne,tak mu strouham sepiovou kost a sypu v malym mnozstvi na ovoce,abych do nej aspon neco dostal.Taky ta omitka urcite vyjde levneji nez nejaka dlazba a kdyz si ji tam clovek nahodi sam,nikomu to nevadi a papouskum to i prospeje.
Napriklad nas zako si nejakyho mineralniho kamene,nebo sepiovy kosti ani nvsimne,tak mu strouham sepiovou kost a sypu v malym mnozstvi na ovoce,abych do nej aspon neco dostal.Taky ta omitka urcite vyjde levneji nez nejaka dlazba a kdyz si ji tam clovek nahodi sam,nikomu to nevadi a papouskum to i prospeje.
Hide post links |
voliera
no mne pride odveci pokladat omietku za nutny vyzivovy doplnok..v dnesnej dobe ked je na trhu nespocetne mnozstvo kvalitnych krmiv a doplnkov by som sa urcite nesnazila docielit aby mi objedali stenu..volila by som urcite dlazdice kvoli cistote....par clenov tu voliery ma staci lepsie popozerat.
Hide post links |
voliera
Nedostatok vapnika moze podnecovat papucha ku konzumacii omietky. Nie je lepsie zabezpecit v hniezdnom obdobi prisun vapnika pouzivanim kvalitnych vyzivovych doplnkov??
Hide post links |
voliera
Deny - máš úplnú pravdu. Mozolov kamarát asi bude "stará škola" vtedy ešte nebolo k dispozicií široké spektrum preparátov, ktoré zvýšenú potrebu kalcia, ostatných minerálov a vitamínov bez problémov vedia doplniť.
Hide post links |
voliera
To je jen zkusenost z chovu urcityho druhu,je spousta mineralnich kamenu a doplnkovych prearatu s vapnikem,to nikdo nepopre,konkretne u papousku ara si taky nedokazu predstavit jak se takovej papousek sape ke stene aby si seskrabnul kousek omitky,to by tam asi zachvili byla poradna dira,byl ten jen poznatek ze zkusenosti a muj nazor.
Ja bych urcite dal omitku a to uz jen proto ze kdybych tam videl dlazdice tak by mi pripadalo ze jsem umistil papouska do sanatoria a ne voliery.
Ja bych urcite dal omitku a to uz jen proto ze kdybych tam videl dlazdice tak by mi pripadalo ze jsem umistil papouska do sanatoria a ne voliery.
Hide post links |
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný