Cely tento prispevek by spravne patril do rubriky "jak se ucho utrhlo". Inu seda je teorie, zeleny je strom zivota.
Takze poporadku. Pred 14 dny jsme si privezli cerstve 3 mesicni mlade - samecka.
Je to jeden z tehlech dvou , ale neptej te se, kterej

Zakous byl samozrejme celej vyplasenej, jeste neumel poradne sedet na bidle. Teda vyplasenej pripadal me, ve skutecnosti byl docela v pohode, chvilema normalne vzteklej :p . Poradal v kleci sebevrazedne skoky, a kdyz jsem mu horni bidlo dala pryc, aby teda sedel na spodnich, nepricetne zrudnul a vyrval si ho zpatky.
A nezral. Chovatel ho jeste obcas vecer dokrmil, takze v "hruze", ze mi chudacek zhubne, jsem mu druhy den umichala kasicku. Nenapadne jsme se behem nekolika dnu dopracovali k tomu, ze jsme davali kasicku rano, odpoledne i vecer a zakous prestal uplne zrat cokoli jineho, co mel v kleci a trpelive vyckaval, az bude nakrmen (teda trpelive - po vypusteni z klece dost neodbytne jecel).
Takze ted slozite napravujeme, co jsme zkazili. Dostava sice porad rozpatlane granule, ale zere si je pekne sam. Ma k nim primichane macene zrni a varene lusteniny, tem se peclive vyhyba. Uz zase zacal zrat ovoce a zeleninu, louska klasy senegalskeho prosa a semenec, obcas sbasti i par suchych granuli.
Jinak zacina porad prelety, celkem uz ma zmapovanou kuchyn, dneska radil i v detskem pokoji. Uklizeni do klece se mu dost nelibi

Tez jsme absolvovali prohlidku u mvdr. necasove - pbfd negativni, na chlamydie jeste cekame, parazity nemame, zato mame nejake nepratelske bakterie, takze budeme papat laktobacily.
Fotecky by nejake byly, kdyby mi nektery zloduch v nasi domacnosti nezformatoval kartu.
Zaverem bych rada podekovala irce, coale, petre, jirkovi a kajigo, ze trpelive snaseli me vykriky paniky