Musel som si vytvoriť nové konto.Neviem či pri nečinnosti sa zmaže,ale to je jedno.
Pred necelými dvoma rokmi som si doniesol ručne dokrmenú korelu Ďolďa.Možno niekto si pamätá na mňa(mám 48 rokov) a neho ako nosil vrchnáčky z pet fliaš.Tu je posledné video s ním
https://www.youtube.com/watch?v=qiTTj88mNks
Pred 11 dňami som si doniesol 5 týždňového alexandra malého.Pomenoval som ho Džefri.
Foto z toho dňa 1 deň u mňa
4 deň
7 deň
7 deň + Ďolďo
11 deň -aktuálne dnes
Dokrmujem ho nutribirdom A21.Chovaťeľ my odporúčal striekačku + hadičku(sondu),že je to menej náročné a čisté.Ja som sa rozhodol len striekačku-nech si to vychutná.Sonda my pripadala ako nútené krmenie keď my to predviedol pri kúpe.Zo začiatku jasné že trochu išlo vedľa kým si zvykne vták a tiež aj ja
(?) No potom to išlo jedna báseň a pekne si pri tom pokyvoval hlavou a kvakal.Ráno už veľmi nechce.Už začína aj suchú zmes(kúpil som originál aj z obsahom vitamínov.Ja blko a pišoty tiež mu chutnajú.Po týždni ako som ho doniesol tak za piškótu namočenú v čaji sa naučil dávať my nožičku cez kliker.Dnes my už preletel meter na zavolanie na ruku.Preletí aj viacej,ale to také niecelené smery a vzdialenosti.Pristane kde sa dá.Tieto úmysly letu má stále ledva čo ho nakrmim.Ďolďo my nikdy nehcel jesť jablo-bál sa ho.Teraz kradne Džefrimu zo zabáka a zachutilo mu.Podlezjie paličku a kúše Džefriho za pazúr,ale jemne.Zatiaľ si trochu dovoľuje,ale vyzerá to,že nie dlho.
No to by bolo zhruba všetko.Mal by som nejaké otázky ak si spomeniem čo som sa nedoćítal,alebo nevedel presne nájsť.Ak budede chcieť a vedieť tak odpovedzte-dík.
-Čím krmite vy svoje malé akexandre-akú kupujete zmes-popripade granule.
-Aké ovocie a zeleminu majú najradšej(z tej širokej ponuky čo sa všeobecne uvádza) a ako im to krájate-na aké kúsky,alebo strúhate a pod.
Prajem pekný večer a príjemný výkend